НАРОДНА БИБЛИОТЕКА КУРШУМЛИЈА

Поводом трајног обележавања ЈУБИЛЕЈА 850-ТО ГОДИШЊИЦЕ ПОДИЗАЊА ПРВИХ НЕМАЊИНИХ ЗАДУЖБИНА У КУРШУМЛИЈИ , Народна библиотека Куршумлије и општина Куршумлија расписују
отворени, јавни и анонимни
КОНКУРС
за ликовно идејно решење два мурала са ктиторским фигурама Стефана Немање

● Предмет Конкурса је израда ликовног идејног решења за ДВА МУРАЛА СА ДВЕ КТИТОРСКЕ ФИГУРЕ СТЕФАНА НЕМАЊЕ. Ктитоторске фигуре Ст. Немање/ Св. Симеона Мироточивог морају бити приказани у складу са византијском фрескописачком традицијом и у складу са канонима СПЦ
● Мурали ће бити осликани на зидовима двеју стамбених зграда у најужем центру Куршумлије.
● Циљеви Конкурса су добијање најквалитетнијег ликовног идејног решења за осликавање мурала, афирмисање Куршумлије као прве Немањине престонице, естетско оплемењивање центра града и унапређење туристичког имиџа општине.
● Право учешћа на конкурсу имају академски уметници из Србије, са стеченим формалним образовањем у области ликовних уметности, или самоуки фрескописци/муралисти са референцом од најмање 3 изведена рада (црквене фреске, мурали, мозаици )
● Конкурс је отворен од дана објављивања у дневном листу „Политика“, и од дана постављања на интернет презентацијама Народне библиотеке Куршумлије (www.nbk.org.rs ) и Општине Куршумлија (www.kursumlija.org ), и трајаће 25 дана, односно, до 10.12.2017. Са наведених web сајтова можете преузети комплетан текст Конкурса, као и грађу за Конкурс.
● Радове слати на адресу: НАРОДНА БИБЛИОТЕКА КУРШУМЛИЈЕ, Карађорђева 18а, 18430 Куршумлија, са назнаком „ За ликовни конкурс- не отварај!“ . Додатне информације можете добити на тел. 027 381-754, или путем E-maila: bibliotekak@mts.rs .

Најчитаније књиге
-КУЋА СЕЋАЊА И ЗАБОРАВА - Филип Давид
-ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ - Лучић Дејан
-КАИНОВ ОЖИЉАК - Кецмановић Владимир
-ОГРОМНИ МИКРОКОСМОСИ - Гаталица Александар
-ГОЗБА КНЕЗА ВЛАДИМИРА - Милановић Душица